Kursus “Political and Legal Environment in International Business”

Kursus “Political and Legal Environment in International Business” merupakan program PPI (Pensyarah Pelawat Industri) bagi Diploma Pengurusan Logistik dan Rangkaian Bekalan (DLS) telah diadakan pada 17 Januari 2018 bertempat di Bilik Kuliah 5 dan 6, Aras 2, Politeknik METrO Johor Bahru. Kursus ini memberi pendedahan secara langsung kepada pelajar semester 3 serta pensyarah bagi subjek “International Business”. Penceramah yang dijemput khas bagi menyampaikan kursus ini ialah Tuan Hedir bin Kusnan, Penolong Kanan Pengarah Kastam II, Cawangan Pengurusan Kualiti dan Korporat, Jabatan Kastam Diraja Malaysia.

Perkongsian industri bersama pensyarah pelawat industri (PPI), Tuan Hedir bin Kusnan

Kursus Political and Legal Environment in International Business 2

Penceramah berkongsi kaedah pengiraan barang duti kastam.

Kursus Political and Legal Environment in International Business 3

Pelajar DLS 3A dan DLS 3B bergambar bersama Penceramah jemputan, Tuan Hedir serta diiringi Tuan Adli Hafidz bin Mohd Pauzi iaitu Atlit Tinju Negara, Ketua Program DLS, Puan Hajjah Hazlin dan Pensyarah Kursus, Puan Noraindah yang turut sama menyertai sesi PPI ini

Pn Noraindah binti Abdullah Fahim