Politeknik METrO Johor Bahru

Font Size

Cpanel
Tapis
 • Hala Tuju Pendidikan TVET 2019

  50697476 2579427732099807 7114621125484609536 n

 • PERTANDINGAN MATHEMATICS AND SCIENCE CHALLENGE

  Pada 13 Januari 2019 telah berlansungnya Pertandingan "Mathematics And Science Challenge" yang disertai oleh 4 orang pelajar dan seorang pensyarah pengiring. Politeknik Metro Johor Bahru Dinobatkan sebagai Johan. 

  Daftar untuk baca lagi...

 • Program My Best Buy

  Jom datang beramai-ramai ke Program My Best Buy sempena Majlis Pelancaran My Agrosis New Breed Marketing Enterpreneur (NBME) Negeri Johor pada 14 January 2019 di Politeknik METrO Johor Bahru.

  49949696 2543687395673841 7571577913175179264 n

 • KURSUS READY TO WORK IN LOGISTIC INDUSTRY

  Kursus Ready To Work in Logistic Industry merupakan program penglibatan industri dalam perkongsian ilmu dan pengalaman penceramah jemputan dari industri tentang persediaan pelajar ke arah alam pekerjaan. Kursus ini dikususkan kepada mereka yang mengikuti Program Diploma Pengurusan Logistik dan Rangkaian Bekalan semester Dua dalam subjek Management.

  Daftar untuk baca lagi...

 • Iklan Permohonan Kemasukan Program Diploma Secara Separa Masa Sesi Jun 2018

  Politeknik METrO Johor Bahru mempelawa kepada calon-calon yang berkelayakan untuk mengemukakan permohonan program diploma secara separa masa bagi Sesi Jun 2018. Program yang ditawarkan adalah seperti berikut dan program ini telah mendapat pengiktirafan akreditasi daripada pihak MQA.
  1. DIPLOMA PENGURUSAN LOGISTIK DAN RANGKAIAN BEKALAN (DLS)
  2. DIPLOMA KEWANGAN DAN PERBANKAN ISLAM (DIB).

  Daftar untuk baca lagi...

 • Kursus “Political and Legal Environment in International Business”

  Kursus “Political and Legal Environment in International Business” merupakan program PPI (Pensyarah Pelawat Industri) bagi Diploma Pengurusan Logistik dan Rangkaian Bekalan (DLS) telah diadakan pada 17 Januari 2018 bertempat di Bilik Kuliah 5 dan 6, Aras 2, Politeknik METrO Johor Bahru.

  Daftar untuk baca lagi...

 • ENGLISH TREASURE HUNT @ SIREH PARK

  This 1 day programme was organized by English Unit. We had fun in learning English physically and mentally where the students had to run from one check point to another. At each check point, the students had to complete an English task assigned to them in order to proceed to the next check point. The tasks given were all related to English learning for instance, Boggle, completing English songs lyrics by listening to the songs, idioms, etc.

  Daftar untuk baca lagi...

 • Kursus "The Skill And Roles As A Manager"

  Kursus ‘The Skills And Roles As A Manager’ merupakan program yang pertama kali diadakan bersama TCT Trading Sdn Bhd (sebuah syarikat pengilangan yang mengendalikan proses logistik dan rangkaian bekalan) yang mana ia merupakan salah satu inisiatif program Diploma Pengurusan Logistik dan Rangkaian Bekalan dalam usaha untuk membawa industri dalam proses pembelajaran dan pengajaran untuk perkembangan ilmu dan potensi pelajar.

  Daftar untuk baca lagi...

 • Amanat KPT 2018 Majlis Amanat YB Menteri Pendidikan Tinggi 2018.

  66b1e759 b60b 4a29 aceb e8d64c720be6

  Amanat KPT 2018 Majlis Amanat YB Menteri Pendidikan Tinggi 2018.

  Tarikh : 11 Januari 2018 ( Khamis )
  Masa : 9.00 pagi hingga 12.00 tengah hari
  Tempat : Dewan Plenari PICC Putrajaya

  Warga Politeknik Malaysia yang tidak dapat hadir, boleh saksikan secara LIVE melalui link berikut :
  https://www.youtube.com/channel/UCvsVpvGlxtYlOc7Se4CPRIQ/live 

 • Do you ‘Soar it Right’?

  Do you Soar it Right

  If you think you have seen enough, expect to see more of this ‘Soaring Upwards’ gesture as the year 2018 will herald another impressive chapter for Ministry of Higher Education (MoHE), under the helm of Datuk Seri Idris Jusoh.

  Daftar untuk baca lagi...

 • Majlis Sambutan Maulidur Rasul 1439H/2018

  Pada 04 Januari 2018 telah berlangsungnya Majlis Sambutan Maulidur Rasul peringkat Politeknik METrO Johor Bahru (PMJB) yang dirasmikan oleh Ketua Jabatan Sokongan Akademik (KJSA) PMJB, Encik Muhd Nazri Bin Abd Halim. Program ini dianjurkan oleh Kelab Jawatankuasa Pelajar Pusat Islam (JPPI) bersama Majlis Perwakilan Pelajar (MPP).

  Daftar untuk baca lagi...

 • Garis Panduan Step-By-Step Online Career Fair

  OCF1

  Garis Panduan Step-By-Step Online Career Fair Jabatan Pendidikan Politeknik Bersama Jobstreet.com

  Daftar untuk baca lagi...

 • 1st International Conference on Creative and Innovative Technology in Education (i-CITE 2018)

  Banner icite

  Fakulti Pendidikan, Universiti Teknologi Malaysia (UTM) dengan kerjasama Kumpulan Penyelidikan CITE menjemput, pelajar, ahli akademik dan guru-guru untuk menghantar kertas kerja penyelidikan ke 1st International Conference on Creative and Innovative Technology in Education (i-CITE 2018).

  Daftar untuk baca lagi...

 • Majlis Perutusan Tahun Baharu 2017 Ketua Pengarah JPP/JPKK

  {provider}https://youtu.be/7ewRuNg90Ow{provider}

 • Pemilihan Akhir Cogan kata (Tagline) Politeknik Malaysia

  Assalammualaikum w.b.t dan Selamat Sejahtera, new

  YBrs. Dato'/ Datuk/ Dr. /Tuan /Puan,

  Dengan segala hormatnya perkara di atas adalah dirujuk.

  Sukacita dimaklumkan Jabatan Pendidikan Politeknik (JPP) mempelawa seluruh warga JPP, pensyarah dan juga pelajar-pelajar Politeknik Malaysia untuk menyertai Pemilihan Akhir Cogan Kata (Tagline) Politeknik Malaysia.

  Sehubungan itu, Bahagian Dasar, JPP memohon jasa baik pihak Dato'/ Datuk/ Dr. /Tuan /Puan bagi mengisi borang di capaian untuk menyertai pemilihan Akhir Cogan Kata (Tagline) Politeknik Malaysia. Pemilihan akhir ini diadakan bermula 22 Januari sehingga 31 Januari 2016. Klik sini untuk borang capaian.

  Kerjasama Dato'/ Datuk/ Dr. /Tuan /Puan dalam hal ini amat dihargai dan didahului dengan ucapan ribuan terima kasih.