Politeknik METrO Johor Bahru

Font Size

Cpanel
Tapis
 • Program Gerak Usahawan Kampus 2016

  PROGRAM GERAK USAHAWAN KAMPUS 2016

 • Majlis Watikah Perlantikan MPP Baru

  Majlis Watikah Pelantikan Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) baru 2016 Politeknik METrO Johor Bahru (PMJB) telah dilaksanakan pada 18 Ogos 2016. Objektif pelantikan MPP adalah bagi memenuhi kehendak dalam Akta 174 Bahagian III Jawatankuasa Perwakilan Pelajar. Proses pemilihan MPP baru melibatkan proses pengundian peringkat dalaman dan melalui kaedah temuduga terhadap pelajar yang memohon untuk mengisi kekosongan jawatan yang dikenalpasti. Seramai 18 orang MPP diketuai oleh Mohamed Salleh Bin Naim akan menggalas tanggungjawab mereka sepanjang sesi Jun 2016 bagi memastikan tahap kebajikan pelajar PMJB pada tahap yang cemerlang serta mematuhi keperluah Syariah.

  Daftar untuk baca lagi...

 • Majlis NOU Antara PMJB Dan Takaful Ikhlas Berhad

  PMJB sentiasa giat berusaha dalam melaksanakan program menjana modal insan. Salah satu cara adalah melalui jalinan kerjasama antara PMJB dengan industri dan agensi. Ini kerana melalui kolaborasi seperti ini, ia memberi lebih banyak peluang kepada PMJB dan industri serta agensi terlibat dalam memperkukuhkan kerjasama yang telah sedia terjalin tidak hanya tertumpu kepada pelaksanaan Work Based Learning semata, tetapi juga dalam pelbagai lapangan lain seperti program lawatan, CSR, seminar dan sebagainya.

  Daftar untuk baca lagi...

 • Lawatan Timbalan Menteri Pendidikan Tinggi YB datuk Yap Kain Ching @ Mary Yap Ken Jin Ke Politeknik METrO Johor Bahru

  3hb September 2015 - Politeknik METrO Johor Bahru telah menerima lawatan dari YB. Datuk Yap Kain Ching @ Mary Yap Ken Jin, Timbalan Menteri Pendidikan Tinggi. Lawatan turut diiringi oleh Ketua Pengarah Kementerian Pendidkan Tinggi, Y.Bhg. Datuk Haji Mohlis Bin Jaafar.

  DSC 0260

  Kehadiran YB Datuk Yap Kain Ching @ Mary Yap Ken Jin disambut oleh semua warga kerja dan pelajar Politeknik METrO Johor Bahru.

  Daftar untuk baca lagi...

 • BULAN TERAKHIR PROMOSI SIMPANAN BONANZA! DAN X-TRA BONANZA! SSPN-i

  ptptn

  Untuk makluman, Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) sedang menganjurkan cabutan hadiah melalui Simpanan Bonanza! dan Simpanan X-Tra Bonanza! SSPN-i bermula pada 1 April 2014 bagi terusmempromosikan Skim Simpanan Pendidikan Nasional (SSPN-i) di kalangan masyarakat.

  Promosi berakhir pada 30 September 2014 dan bulan ini merupakan bulan terakhir promosi berlangsung. Maklumat lanjut, sila layari laman web PTPTN di www.ptptn.gov.my

 • Pendaftaran Bekerja Semula untuk Pesara Kerajaan

  persara

  Untuk maklumat lanjut, klik di sini

 • Perhatian!!! Bantuan Dana Pendidikan 2013

  Adalah dimaklumkan bahawa, terdapat satu laman web dan laman Facebook yang mendakwa menyediakan Bantuan Dana Pendidikan yang diberi nama BANTUAN DANA PENDIDIKAN 2013.

  Laman web tersebut adalah:

  http://www.sedekahonline.org dan https://www.facebook.com/sedekahonline.org

  Sehubungan itu, Kementerian Pendidikan Malaysia ingin memaklumkan bahawa bantuan tersebut BUKAN satu program tajaan Kementerian Pendidikan Malaysia. Pelajar dan ibu bapa adalah dinasihatkan agar tidak terpengaruh dengan bantuan yang ditawarkan tersebut.

  Sekian, harap maklum.